Mapa

Els cartògrafs Marian Cotirta, Ionut Zinca i Andreea Zinca, al desembre 2012, van fer mapa de la competició, un mapa que es troba a l’alçada de les circumstàncies i no deixarà indiferent a ningú.

Fet a escala 1:20.000, amb equidistància de corbes de 10m, compta amb una superfície d’uns 32km2 i amb desnivells moderats, partint de nivell del mar fins a una alçada màxima de 432m.

Els cartògrafs han fet un bon treball en la representació de la vegetació, i dels elements més significatius i necessaris per a l’orientació. Naturalment, tractant-se d’un mapa de Rogaine a aquesta escala, ha estat necessari generalitzar i per això no té el detall exhaustiu d’un mapa específic de cursa d’orientació.

rogaine_6h_2013

Hi ha una completa gamma de pistes, camins i corriols a tot el mapa. Malgrat això hi ha extenses zones en que com a màxim es poden trobar algunes traces de camí fet per les vaques o les cabres que hi pasturen.

A més de les poblacions del Port de la Selva i Cadaqués, hi ha uns quants masos habitats i alguns més en runes. Pel que fa a la resta de construccions humanes, és remarcable la presència de nombroses “barraques de pastor”, moltes d’elles enrunades. També hi ha molts murs de pedra seca, els que estan representats al mapa són els que tenen visibilitat per ambdós costats. Els de les feixes dels antics conreus de vinya, només visibles d’un costat, no estan representats al mapa.

El mapa de la Rogaine del Cap de Creus permet gaudir de l’orientació amb les seves diverses tècniques. Tot i la comprensible generalització d’elements, els criteris de mapa d’orientació específica en la representació de la vegetació permet orientar amb seguretat fora dels camins i corriols.

La “penetrabilitat”, sobretot en les zones obertes i semi-obertes ha estat representada amb els ratllats corresponents a la simbologia ISOM.

407 Vegetació. Cursa alentida. La vegetació baixa alenteix la cursa però és perfectament passable.

isom 407

409 Vegetació. Cursa difícil. Encara que es podria arribar a passar, és recomanable no fer-ho.

isom 409